Vinkkejä maksupäätteen käyttöön

 Kategoriassa blogi

Maksan omat ostokseni 90% pankkikortilla. Suomi on maksukorttien käytössä kärki maita. Maksupääte on mukana monen arjessa päivittäin. Maksupääte nopeuttaa maksutapahtumaan, kun sitä osataan käyttää oikein.

Kerron tässä pari vinkkiä maksupäätteen käyttöön, jotta kortilla maksaminen sujuisi nopeammin ja helpommin. Erityisesti nämä vinkit ovat hyödylliset paikkoihin, jossa voi maksaa lähimaksulla suurimman osan ostoksista.

Lähimaksu maksupääteKorteissa on lähiluku ominaisuus, joka on suorastaan ihana. Ei tarvitse pienten ostosten yhdetyssä näppäillä tunnuslukua ja miten nopeaa maksaminen onkaan.

Olen kohdannut maksupäätteen hidasta käyttöä erityisesti kesäkioskeissa, joissa etenkin lähimaksaminen nopeuttaisi myyntiä paljon.

Olen ostanut jäätelön ja maksanut kortilla. Myyjä näppäilee maksupäätteeseen summa 4€, sen jälkeen myyjä ojentaa minulle käden ottaakseen minun pankkikortin. Annan kortin, sillä en halua lähteä asiakkaana neuvomaan työssä olevaa henkilöä. Myyjä kysyy: ”Saako käyttää lähimaksua”?”. Totta kai annan luvan. Myyjä siis maksaa kortillani lähimaksulla ostokseni. Tämä ei ole kovin nopea tapa ottaa asiakkailta maksua.

Ohje maksupäätteen käyttöön.

  • Näppäile maksupäätteeseen summa, jonka haluat veloittaa asiakkaalta.
  • Käännä maksupääte asiakasta kohden ja anna asiakkaan hoitaa maksu.
  • Asiakas voi itse valita käyttääkö lähimaksua vai työntääkö kortin laitteeseen.
  • Maksupääte tulostaa kuitin jolloin voit kääntää maksupäätteen itseesi päin ja pyytää asiakasta poistamaan kortin, mikäli hän ei ole sitä tehnyt.

Opettele myös katkaisemaan kuitti maksupäätteestä oikein, jotta kuittitulostin ei mene rikki. Joskus näkee, että kuittia yritetään vetää laitteesta väärin. Mikäli se ei suju kätevästi pyydä apua maksupääte toimittajalta tai muilta työntekijöiltä.

Maksupäätettä ei saa luovuttaa asiakkaan käteen ja tämä tuokin varmasti haastavia tilanteita esim. Torilla jossa veloitus suoritetaan myytävien tuotteiden yli. Voit pitää myyjänä maksupäätteen omassa kädessä, kun asiakas suorittaa veloituksen.

Erika K.

Uusimmat julkaisut
TeamViewer etätukeen Etätuki